måndag 26 oktober 2009

Nu är det verkligen höst!

Nu är det verkligen höst, det märks ju både på vädret som är allt annat än stabilt och på alla färg-granna löv som fallit från träden.

Idag har killarna haft studiedag från respektive förskolor, jag kan inte säga att det är kul att ha båda hemma alldeles själv, tyvärr. Egentligen borde man ju tycka att det är jätteroligt att få tillbringa en hel dag med sina barn, men jag har varit hemma för länge för att uppskatta det, sorgligt men sant och jag har lite dåligt samvete för det dessutom.

I vilket fall som helst så har dagen ändå varit ganska bra. Vi var inne större delen av förmiddagen och lekte och fixade. Närmare lunch gick vi ut till en lekplats där det fanns hejdlöst mycket löv som barnen lekte med. Vi samlade ihop stora lövhögar som de sparkade i sen fyllde vi en stor träbåt med alla löven och killarna klättrade i och satt gott i de mjuka löven.

Lunchen åt vi på gyllene M:et där vi först träffade Axels dagiskompis Ben och sen träffade vi Vidars dagiskompis Erik. Efter lite röj i lekrummet var det dags att gå vilket gick förvånansvärt bra! En tur till BR för att inhandla nya bilar till flexitraxbanan hann vi också med. På BR hittade Axel en barnmikrofon med ett piano som han tjatade om att få, men han fick inte sin vilja igenom. Han var väldigt fashinerad av den här mikrofonen och ville väldigt gärna ha en sån... men jag tror inte VI vill ha en sådan!

Vidar hade somnat på vägen och vi hann med att både åka spårvagn och buss. Väl hemma vaknade Vidar och vi prövade de nya bilarna som var "supersnabba" enligt Axel.

En lång och ganska händelserik dag, inte helt konfliktlös men ändå en ganska bra dag får man väl säga. Killarna somnade i någorlunda tid och mamman är trött som få.

2 kommentarer:

Emelie sa...

Snuttarna! DOm ser verkligen ut som riktiga höstpumpor :-)

tokboll sa...

Haha, Ja "Timon & Pumpa" ;-)