måndag 27 oktober 2008

Gungpremiär för Vidar

Idag har Axels förskola varit stängd på grund av studiedag, jag har länge bävat för denna dag eftersom öppna förskolan också skulle ha studiedag.
.
Planerade in en träff med Vidars gudmor som också har två grabbar, de är jämngamla med mina killar. Det skiljer bara en vecka mellan Axel och Tim och två månader mellan Vidar och Linus.
.
De tog sig in till stan kollektivt hela vägen från staden där de bor, det är ju lite av ett äventyr för våra snart treåringar att åka buss och spårvagn.

Vi möttes upp på hållplatsen och gick till Hagakyrkans lekplats som är inhägnad, fast nu var det någon fraggel som slitit loss grinden så det var inte helt rymningsfritt. Där var vi under en timmes tid ungefär.
.
Gungorna var väldigt populära hos våra pojkar idag, till och med Vidar fick gunga lite. Gungpremiär för lilleman och han verkade gilla det!

Sen gick vi och käkade på McDonalds Avenyn. Där har de ett litet lekrum vilket är perfekt att släppa in de små odjuren när de ätit. Nu är det tydligen höstlov på skolorna så det var ganska mycket folk dessvärre.

Som avslutning på dagen gick vi hem till oss och drack kaffe och åt mina goda hembakade kanelbullar.

En förhållandevis bra dag, trots en stundtals sjövild Axel. Hoppas att studiedagarna lyser med sin frånvaro i framtiden.

Jag undrar hur kvinnorna förr klarade av att vara hemma med småbarn, det är ju helvetiskt jobbigt ibland. Vi pratade lite om det och kom fram till att kvinnorna förr levde mycket mer nära varandra och var fler som var tillsammans med barnen och kunde hjälpas åt. Och visst blir det mycket lättare när man är mer än en vuxen som tar ansvar för barnen!





2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för en härlig och mysig dag! Vi gör gärna fler utflykter från bonvischan ut till stora staden. Tim älskar att åka kollektivt!

Kram från fam C.

tokboll sa...

Tack själva, vi hade väldigt trevligt vi också! Jag hade inte klarat dagen helskinnad utan er!

Jag har helt missat att man kan lämna kommentarer, såg det nu.