lördag 24 april 2010

Lego

I förrgår var vi nere i källaren och hämtade upp allt smålego som vi fått från killarnas kusiner som är stora nu. Det är två stora flyttlådor med lego i alla dess former, sjörövare, rymdskepp, bilar och en del technolego. Axel älskar sjörövarlegot och vi har byggt några skepp som han tycker är jätteroligt att leka med!
.
Sen kommer ju den naturliga frågan, hur ska vi förvara allt? Någon som har några tips?

3 kommentarer:

Johan sa...

Vi förvarar barnens LEGO i en stor låda på hjul under sängen. I princip är det väl så att ju större låda desto bättre. = Mindre chans att de gräver ut allt runt golvet.

tokboll sa...

Hej Johan!

Jag har funderat på en stor låda men äldste sonen har en loftsäng så jag vet inte riktigt var den skulle förvaras. Eftersom det är riktigt mycket lego (ni har säkert mer ;)) och det ändå finns mer på "lager" funderar jag på hur lätt det blir att hitta alla småbitar i en stor låda. Hade helst haft ett fack för alla olika typer av bitar... men inser att det är i princip omöjligt ;)

Johan sa...

Hehe, ja det lär väl inte stanna sorterat direkt...

Ett tips som jag brukade ta till när jag var yngre, och inte hade det sorterat, var att breda ut ett stort lakan på golvet och sedan tömma ut legolådan på den. Sen när man byggt klart var det bara att vika ihop lakanet och ösa tillbaka LEGOt ner i lådan igen.