lördag 10 april 2010

Gräsänka 100410

Idag har jag varit ensam med killarna igen. Jesper är i Nyköping och agerar domare på en tävling.

Under förmiddagen var det fullt ös hemma, båda killarna lekte, busade och bråkade i en enda röra. Men vi fick ändå till det riktigt bra, jag flyttade in de resterande sakerna i Axels nymålade rum, (mer om rummet i ett annat inlägg).

Lite senare på förmiddagen, förmiddagarna är långa när man går upp tidigt, gick vi ut och tog oss till en inhägnad lekplats. Inhägnad eftersom det blir lite lättare för mamman att hålla reda på två små busiga killar. Vi var nog ute i närmare 2h, sen gick vi hem och åt (Vidar somnade när vi klivit innanför ytterdörren) och vilade lite inför nästa aktivitet.

Moster Syt dök upp vid 13-tiden, Vidar sov, Axel och Syt byggde pussel och mamman laddade över bilder till datorn.

Vid 14-snåret gick vi iväg till simhallen. Axels första pass i den förberedande gruppen för simskola. Axel gick på babysim från att han var ca 2 månader tills att han var ca 2 år. Att vi slutade var inte direkt frivilligt, hans grupp lades ner och vi fick inte plats i någon annan grupp. Sen när Vidar kom hade vi inte direkt tid. Det gick jättebra för Axel och han simmade (med viss hjälp förståss) dök och plaskade på som han aldrig gjort annat.

Vidar fick vara på den inhägnade gården vid sin egna förskola tillsammans med moster Syt, det gick jättebra för dem också och de hade en trevlig stund tillsammans.

Vid 16-tiden var jag och Axel klara och vi gick och hämtade moster Syt och Vidar så gick vi till gyllene M:et och käkade. En tur till Willys för att köpa lördagsgodis hann vi också med innan vi gick hem.

Moster Syt lämnade oss strax efter 18 för att åka hem och käka tillsammans med sin sambo.

Killarna var på strålande humör nästan hela dagen och vi har haft en kanondag alla tre. Axel gick och lade sig som vanligt vid 19 och även Vidar slocknade strax efter 19.

Inga kommentarer: