måndag 18 juli 2011

Blöjfritt?

Vidars blöjor är slut och vi har inte köpt några nya och har inte heller planer på att göra det. Det är hög tid för Vidar att lägga blöjorna åt sidan på dagen och gå på pottan eller toaletten. Om 2 veckor börjar han i nya förskolan och de vill ha honom blöjfri, vi får se hur det går.

Vidar kan det här med att gå och kissa när man är kissnödig och känner även när det är nr2 på gång fast han vill inte ha kalsonger och gå på toaletten eller pottan. Min teori är att han är för lat, han vill hellre leka och har man blöja kan man kissa och bajsa där man står och eftersom vi byter blöja ståendes kan han leka då också, alltså inga ovälkomna avbrott i leken.

Vi hoppas att han ska vänja sig vid att gå på toa nu när vi inte har några blöjor. Fast Vidar är mycket väl medveten att vi har hans nattblöjor kvar. Vi har pratat i flera dagar nu om att snart är blöjorna slut och då får du ha kalsonger och gå på pottan i stället så han är väl införstådd i förändringen. När jag sa att blöjorna var slut sa Vidar "-Men mamma, vi kan ta nattblöjorna!" End of story typ.

Inga kommentarer: