lördag 8 januari 2011

Femårskalas

Idag hade vi femårskalas för Axel och hans kompisar. Det blev allt som allt 13 barn i åldrarna 2,5 till 8 år! De 4 minsta barnen var mellan 2 och 3 år och det äldsta barnet, storebror till en av 5åringarna var 8 år.

De flesta barnen blev lämnade av föräldrarna som kunde tillbringa ett par timmar med andra saker medans barnen hade kul på kalaset. Två föräldrar stannade med sina små barn så totalt var vi 4 vuxna och 13 barn.

Det verkade som alla barnen hade kul och stojade omkring lekte rövare mellan sittningarna. Först blev det korv med bröd till alla barnen och tunnbrödsrullader till de vuxna. Sen paketöppning och massor av lek. Nästa sittning bestod av tårta i form av vaniljglass med olika tillbehör som maränger, choklad och kolasås, strössel i olika former och ballerina kex. Glassen verkade klart mer uppskattad än en traditionell "vanlig" tårta!

Sen var det mera lek och till sist "skattjakt" där barnen fick följa ett snöre som ledde till en påse med kalaspåsar med varje barns namn skrivet med stora bokstäver. Axel fick plocka upp alla påsarna och läsa alla namnen vilket gick förvånansvärt bra.

Korv med bröd äter de flesta barn...

...och det går att sitta ett bra tag i trevligt sällskap

Dock var inte Vidar särskillt intresserad av att äta korv...

...han ville dansa i stället

Vad är det i paketen?

Presentöppning på hög nivå

Elias lyssnar på vad Woody har att säga...

Vidar fick en försenad julklapp av farbror Magnus

Glass med smarriga tillbehör är aldrig fel!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för ett mysigt kalas hälsar fam. C.

Anonym sa...

Vilken rolig kalas ni hadde?
Jag knakade på kökfönster men då rödhårigt gubbe bad mej stikk.
Jag kommer imon och lämnar prizent.
Hejdå maria

Emelie sa...

Åhhh ett hederligt barnkalas, det gör mig lycklig!
Kram