lördag 6 februari 2010

Kalasdag!

Idag hade vi två kalas inbokade, det första var Beatrices barnkalas, Beatrice fyller 4 år idag. Det andra var min svåger, Jespers bror, Petters kalas. Petter fyller 43 år idag.

På morgonen ringde Johanna, som hade bokat in en träff för morgondagen. Hennes äldste son Alfred hade blivit magsjuk, så det var bara att ställa in träffen.

På förmiddagen tog jag Vidar i vagnen så att han kunde somna samtidigt som jag inhandlade en födelsedagspresent, en kokbok av Per Morberg, till Petter som senare visade sig vara en ren lyckträff. Han hade tydligen velat ha just den här boken och det kändes bra att ha lyckats så bra med presentvalet.

Barnkalaset hos Beatrice blev väldigt lyckat och barnen lekte och hade jätteskojigt. Av oss fick Bea alabastergips och olika formar att gjuta gipsfigurer som man sedan kan måla, det verkade åtminstone uppskattat av Beas mamma Therese.

Therese är jätteduktig på att fixa iordning hemma och hade sen vi var på besök senast gjort iordning lillebror Henrys rum som blev jättefin. Vitmålade väggar och golv med fina ljusblå fondtapeter med små vita stjärnor. Jag blir alltid så inspirerad när jag kommer hem till dem och vill fixa iordning hemma hos oss. Så det är nog vad jag kommer ha i tankarna framöver.

Efter barnkalaset som varade i närmare tre timmar begav vi oss till Petter, det blev många byten med kollektivtrafiken. Hos Petter var maten slut men vi fick kaffe, glass och kakor. Eftersom Petter har katt så kunde vi inte stanna så länge då Jesper är pälsdjursallergiker.

Hem kom vi en stund innan barnen brukar gå och lägga sig så det var bara att göra välling, ta fram pyjamasar och borsta tänderna på killarna som ganska snart somnade i sina respektive sängar.

Jesper gick iväg till en japansk restaurang och handlade mat till oss, det blev jättegod sushi, gyoza och kimchi.
Axel ville ha sin pappa för sig själv...
Syskonparet Beatrice och Henry - ren och skär syskonkärlek!
Vidar, rätt nyvaken med nappen i högsta hugg.
Axel & Bea i en kärleksfull puss!
Den fina vita princesstårtan.
Födelsedagsbarnet, Beatrice, nöjd med tillvaron.
Vidar med klubban från kalaspåsen.
Discot uppskattades av de flesta barnen!
Inget disco är komplett utan discokula!

Inga kommentarer: