söndag 13 december 2009

Pepparkaksbak

Helgen har varit en riktig julpysselhelg i lördags var jag och barnen ensamma hela dagen och vi passade på att baka pepparkakor. I julstrumporna, som fungerar som julkalender, hade idag fått varsitt förkläde med pepparkakor på och Axel hade dessutom fått en "bagarmössa". Axel var överförtjust i både förklädet och "bagarmössan" och hade det på sig under säkert närmare 2 timmar på förmiddagen! Vidar var inte lika förtjust i förklädet...

Båda barnen tyckte det var ganska skoj att baka även om Vidar kroknade redan efter 5-10 minuter, det var nog lite fel tidpunkt för hans del.

Jag upptäckte att vi hade en hel del olika pepparkaksformar men inte så många av de klassiska, vi har ingen gubbe, gumma, gran eller gris och det kändes lite konstigt att baka pepparkakor utan gubbar och gummor.

När Vidar sov senare på dagen passade jag och Axel på att bygga ihop ett pepparkakshus och dekorera med nonstop, vi hann inte riktigt dekorera färdigt så det får bli vid ett senare tillfälle, bild kommer då. Bjuder på lite bilder från pepparkaksbaket i stället.
Ett litet smakprov kanske...

...lite skum smak på det här!

Full koncentration...

...får stjärnan plats här också tro?

Inga kommentarer: