fredag 16 juli 2010

Ostindiefararen Götheborg

Både Axel och Vidar verkar gilla sjörövare och jag antar att det kommer från filmen "Pippi på de sju haven".
.

Varje gång Vidar ser en båt eller i alla fall en segelbåt sjunger han "Sjörövar Fabbe", men på sitt eget lilla vis. Det blir brottstycken ur sången så som "e mensan sädelkal" (e minsann en sjusärdeles karl...) och "mendå, mendå, men då" (men då vad står på...). Det låter väldigt gulligt men han verkar inte ha fått någon musikalisk ådra, det kanske inte är så konstigt när allt kommer omkring.

.

Axel har mycket bättre koll på texterna men så är han ju två år äldre också. Men inte ens han sjunger särskillt "bra". Vet inte riktigt hur gamla barnen är innan man kan bedömma detta men mina barn verkar inte vara musikaliska för fem öre.

.

Idag tog vi oss i alla fall en tur med cyklarna och cykelvagnen. Vår destination var Ostindiefararen Götheborg som ligger för ankar vid stenpiren. För barnen var det gratis men för oss kostade det 120kr.

.

Det var väldigt trevligt att gå ombord på båten och barnen verkade uppskatta att springa runt och utforska. Man hörde en och annan strof från "sjörövar fabbe". Det fanns en del guider som berättade om båten och som man kunde ställa frågor till. De verkade mycket kompetenta och hade mycket intressant att berätta om.







Inga kommentarer: