lördag 24 juli 2010

Nicke Nyfikenfärjan & The Reef

Igår morse tog spårvagn nummer 3 till masthuggstorget för att åka med Nicke Nyfikenfärjan till Fredrikshamn. Det var två uppspelta och nyfikna killar som gick på båten. Det första de fick syn på var spelrummen där de enarmade banditerna stod uppradade tillsammans med bilspelen som sysselsatte killarna helt utan mynt! (Vi behövde alltså inte lägga i mynt för att de skulle få köra på riktigt, de var nöjda ändå!)

Jesper tog en runda runt båten för att kolla ut en bra plats att hålla till på under resan och fann ett megastort lekrum med allt från jättelego, jätteschack, minigolfbanor, tv-spel, minibibliotek och pysselhörna. Det bjöds även på fiskdam till självkostnadspris på 20kr, killarna fick varsin riktigt äckligt plastig bil men de var så nöjda så.

I slutet av båtresan kom Nicke Nyfiken (Peder Pedal på danska) till stora scenen och hälsade på alla barnen. Vidar blev helt exalterad och tyckte det var jättespännande. Axel var mest skeptisk till hela idén att ens titta på spektaklet. I baren kunde man köpa en "Nicke Nyfiken - drink" (slush puppie) i en Nicke Nyfiken mugg i plast som man fick behålla. Muggarna var ett uppskattat inslag även om drycken inte direkt föll dem i smaken.

Väl framme i Fredrikshamn gick vi en sväng på gågatan och letade efter ett lämpligt ställe att äta lunch, det blev ett hamburgerställe och killarna fick varsin låda med pommes. Det hade nog räckt om de fick dela på en sådan. Efter avslutad måltid letade vi upp "The Reef" och bytte om för bad.

The Reef var verkligen en fantastisk anläggning med aktiviteter för både stora och små. För småbarnen fanns det en jättefin poolanläggning med några plaskpooler, en liten vattenrutchbana (verkligen modell mindre), en sprutande val, en vulkan som spydde ut vatten och en liten grotta med juveler i väggarna. För de lite större fanns en 80 meter lång vattenrutchbana, en 3,5 meter djup pool med en kanon på botten, en klättervägg vid en varm pool med meterhögt vatten, en större pool med vågmaskin och sjörövarskepp med vattenkanoner, en utomhuspool med en ström vattenbana och mycket mycket mer.

Axels favoritaktivitet var nog de stora uppblåsta badringarna i form av åttor och sjörövarskeppet. Han åkte omkring i sin badring mest hela tiden. Axel och Jesper tog även en tur i den stora vattenrutchkanan, som jag hört var från 7 år. Det verkade inte som det var en stor hit hos Axel, men han åkte i alla fall.

Vidars faboritaktivitet var att hoppa från kanten i den varma poolen vid klätter väggen. Han hade sina cherekringar på sig och kunde faktiskt manövrera sig själv rätt bra utan att man behövde hålla i honom så mycket! Den lilla vattenrutchbanan var också en favorit och han kunde åka alldeles själv!

Efter några timmars bad blev Vidar trött och vi tog varsin glass, sen fick jag och Vidar duscha och byta om medans Axel och pappa stannade kvar och badade någon timme till. Vidar fick välling och slocknade i vagnen.

Vi hade gott om tid kvar innan båten hem skulle gå så vi passade på att käka middag och ta det lite lugnt.

På färjan hem hälsades vi välkomna av ingen mindre än Nicke Nyfiken och Vidar tyckte det var jättespännande medans Axel var mer reserverad. Hemfärden förflöt utan missöden och Vidar somnade vid halv tio men Axel höll sig vaken och somnade inte förrän vi väl kommit hem. Hemma var vi vid tolv och Axel somnade inte förrän vid halv ett!

Axel med Nicke Nyfiken flagga och "krona", som alla barn fick på färjan!

Bröderna leker under båtfärden!

Nicke Nyfiken!

Vidar, tittar på Nicke Nyfiken!

En mycket trött Vidar efter badet!

Axel vill inte vara med på kort...
...Vidar säger inte mycket om det.

Axel sitter och pysslar med något i väntan på att få gå till färjan.

Far och son!

Jesper blev "Nicke Nyfiken"-pyntad under resan hem!

3 kommentarer:

Emelie sa...

Åhhhh, va roligt!!!

Vi har funderat på att åka dt, men nu behöver jag icke fundera mer, vi SKA dit ;-)

Kram

tokboll sa...

Emelie: Ja, det tycker jag att ni ska. Det passar verkligen alla åldrar. I alla fall en tvååring, men det funkar nog för Laura också, plaskpoolerna är kanon!

Kram

tova sa...

Hihi, vilka sötnosar :)