tisdag 22 mars 2011

Vecka 36 (35+1)

Så var vi helt plötsligt i vecka 36 med knappt 5 veckor kvar till beräknad förlossning och det känns lite som tiden håller på att rinna iväg samtidigt som det börjar bli väldigt jobbigt. Kroppen är trött och hade nog mått bra av att bli förlöst inom kort men samtidigt ser jag gärna att hon är kvar ett par veckor till så vi hinner får vår först.

Så här står det om barnet på growingpeople.se och familjeliv.se:

"I vecka 36 är medelkroppslängden 48 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2800 gr. Huvudets omkrets är 33.5 cm. Moderkakan börjar åldras. Alla inre organ är färdigbildade. Barnet gör sig färdigt att födas när som helst. Underhudsfettet tilltar snabbt i mängd, kinderna är runda och det skrynkliga utseendet är försvunnet.

Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen."

Inga kommentarer: