måndag 7 mars 2011

Vecka 34 (33+0)

Så har det gått ännu en vecka och vi har passerat 33 fulla veckor och är i vecka 34. Det börjar bli riktigt tungt nu och jag besväras av både foglossningar, förvärkar, halsbränna och ligamentssmärtor. Sju veckor kvar till beräknad förlossning men jag hoppas att det är 4-5 veckor kvar.

Förra veckan var jag hos barnmorskan och alla värdena såg bra ut. Bebisen har sjunkit ner ganska långt i bäckenet med huvudet men det är fortfarande ruckbart och det finns lite plats kvar för henne att åka upp och ner. Men det är inte troligt att hon vänder sig till säte.

Såhär står det om bebisen på familjeliv.se och growingpeople.se:

"Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

I vecka 34 är medelkroppslängden 46 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2350 gr. Huvudets omkrets är 32 cm. Barnets hud blir mer rosafärgad. Om det är en pojke så har testiklarna vandrat ner i pungen. Tarmen är full av en grönsvart massa, en slags bajs som består av hudavlagringar, som barnet får i sig när det svalt fostervatten, galla och tarmsaft."

Inga kommentarer: