måndag 10 maj 2010

Barnköket

Idag har barnköket fått sitt nya fejk-kakel, hylla över bänken med spotlight på undersidan av hyllan. Egentligen skulle det varit 3 spotlights men de andra två verkade vara trasiga (helt nya) och dessutom hade jag inte tillräckligt med batterier. Såhär ser det ut nu i alla fall:

Axel bröt ihop totalt när han förstod att han inte skulle få likadant i sitt rum...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej hej. Verkligen jättefint,är så sugen på att fixa nåt liknande. Vad har du använt som fejk kakel?
Terese

tokboll sa...

Hej Terese,

Fejk-kaklet är dekorplast från Mellmine. Köpte först vanlig kakeldekor från lagerhouse men det lossnade från väggen och ramlade ner.
Letar just nu efter en lämplig blandare att ha som dekoration i bänken.

Anonym sa...

Jättefint! Jag funderar på att göra så i mitt kök, bor i en hyresrätt så det är inte på tal att kakla på riktigt direkt. Det är en jätte ful plastmatta som "kakel" idag. Men hur fick du till de rutorna? Har du klippt till de? Jag har en ganska stor yta att göra på, tips på enkelt sätt? Med vänlig hälsning,/Josefin.

tokboll sa...

Hej Josefin,

Ja, rutorna har jag klippt till själv, minns dock inte om jag använde skärmaskin eller sax. Dekorplasten kommer i stora ark och på baksidan är det rutat så det är lätt att mäta och klippa. Det svåraste var att klistra upp dem på väggen och få det vinkelrätt... jag använde mig av "ögonmåttet" vilket resulterade i att det blev lite skevt ;) Använd målartejp för att få raka linjer. /Maria