tisdag 15 maj 2012

Avlusning

Efter vädjan från förskolan kör vi avlusning på hela familjen idag, inklusive pappan, "just in case". Jag har kammat och kammat och återigen kammat alla barnen och mig själv under hela helgen och inte hittat en endaste liten varelse. Men bara man talar om löss, börjar det ju klia över allt...

Jag har knappt vetat att det finns löss, förrän nu, det har aldrig varit några problem tidigare. Nu ljuger jag lite, det har förekommit löss på förskolan tidigare men då hade ingen av oss några då heller men nu verkar det spårat ut totalt, så vi rättar oss i leden och kör en avlusning - "just in case".


2 kommentarer:

Emelie sa...

Neeeej inte avlusa ominga lus finns!!!!

Hoppas ni slipper!!

tokboll sa...

Så sa de först på apoteket också, men eftesom det är silikonbaserad olja som kväver både lössen och oljorna finns det ingen risk för att de ska bli resistenta. Andra gången jag var på apoteket och förklarade situationen så sa de att det var ok, med detta medlet. Helst hade jag ju sluppit men eftersom vi hade ett barn hemma hos oss igår som idag skickades hem från förskolan pga löss ville jag ta det säkra före det osäkra.