onsdag 7 september 2011

Veckopaus

Det har varit fullt upp med planering, inköp och fixande och donande inför Iduns namnkalas och bloggen har fått stå i träda i en vecka. Nu hoppas jag att den är igång igen men det återstår väl att se.

Axel har kommit i en ganska lugn och harmonisk fas vilket är väldigt skönt, han tragglar på med sin läsning och det går frammåt även om han inte riktigt lyckats knäcka läskoden ännu. Ibland lyckas han få ihop orden när han ljudar men mest gissar han, jag antar att han inte riktigt förstår hur orden och ljuden hänger ihop. Han har börjat förstå att Idun gillar honom men att man måste prata och busa med henne för att hon ska le och skratta mot honom.

Vidar har kommit i en ganska turbulent fas, ena stunden är han glad och skrattar för att i nästa stund vara som förbytt sur och tvär, som ett riktigt åskmoln. Han verkar dock trivas på förskolan och gillar sina fröknar. Han är väldigt tillgiven och kelsjuk. Han är dessutom väldigt duktig med sin lillasyster, han skojar, busar, sjunger och pratar med henne och får mycket gensvar i form av leenden och prat tillbaka.

Idun har hunnit bli 4 månader och utvecklas i en faslig fart. Hon älskar att ligga på mage på golvet och pilla med sina leksaker hon kan till och med förflytta sig i en cirkel och ibland kommer hon dessutom både framåt och bakåt. Hon har de senaste två månaderna varit mycket lätt att ha med att göra och gör inte så mycket väsen av sig. Vi har så smått börjat med smakisar och hon verkar tycka det är spännande.

Axel & Vidar leker oftast fint i hop men ibland ryker de ihop, framför allt Axel har börjat förstå vitsen med att turas om och att man måste dela med sig men även Vidar är ganska bra på det även om det är stor konkurrens mellan dem ibland.

Inga kommentarer: