onsdag 5 augusti 2009

Allrummet

Det var närmare 2,5 år sedan vi flyttade in i vår nuvarande bostad men vi har fortfarande inte kommit helt iordning. Detta året är tredje gången vi har semester boende i den här lägenheten och varje år har vi sagt att NU ska vi minsann fixa iordning. Men vi kommer aldrig så långt.

Under den här semestern har vi åtminstone gjort tre saker åt hemmet.

Vi har satt upp fönsterfilm på våra fönster i sovrummet och vardagsrummet som är mycket insynsvänliga utan fönsterfilm. Innan har vi haft lamellgardinerna fördragna hela tiden men nu kan vi ha dem fråndragna och släppa in ljus utan att förbipasserande får full insyn, mycket skönt.

Vi har dessutom (eller egentligen jag) målat om Vidars rum och påbörjat en makeover för rummet.

Och nu i veckan fick Jesper ett ryck och köpte ny LCD-tv till allrummet och en bokhylla/tv-möbel som tv:n ska stå i. Jag har skruvat ihop fanskapet som väger tre ton... men bra blev det. Nu ska den bara förankras i väggen så den inte välter. Nu kommer allrummet bli mer som ett allrum. Tanken är att barnen ska få ha sina leksaker och tv/tv-spel där så får vardagsrummet bli mer som ett vardagsrum.

Jesper har dessutom varit iväg till Renova med alla gamla pappkartonger, trasiga elektronikprylar och Axels gamla trehjuling som sett sina bästa dagar.

Jag har dessutom sålt lite leksaker, så vi har fått gjort en hel del idag.

Vidar hjälper mig att skruva ihop hyllan...

...och pratar i telefon samtidigt!

Inga kommentarer: