måndag 1 oktober 2012

"Mammahelg!"

Under helgen har jag haft barnen och vi har hittat på lite roligheter!

Fredagseftermiddagen bjöd på lek och bus med granntjejerna. Fredagstaco-middag med granntjejerna och deras fina mamma! Töserna stannade en stund på kvällen och vi hade fredagsmys tillsammans, jag letade upp den största plastskålen som jag kunde hitta och fyllde den med chips och popcorn, barnen jublade även över hälften var kvar när barnen hade somnat! Och nej, jag åt inte upp resten, det åkte ner i papperskorgen!

Lördagen bjöd på ett ganska lyckat Lisebergsbesök, jag tog med mig alla barnen till Liseberg på vinst eller förlust. Innan vi åkte instruerade jag killarna noga om att vi skulle åka hem direkt vid minsta bråk. De skötte sig exemplariskt och vi hann åka en hel del attraktioner innan det slog slint över ett bråk om en chipspåse som Vidar vunnit vid ett hjul. Vidar ville bära den, vilket man mycket väl kan förstå eftersom han hade vunnit den! Problemet var att Axel också ville bära den efter en stund men Vidar ville inte lämna ifrån sig sin dyrbara vinst! Till slut stod de och drog i påsen båda två, då blev det slut på det roliga och vi styrde kosan hemåt. Resten av dagen förflöt utan några större fadäser.

Söndagen bjöd på ett mycket lyckat bagageloppis-besök. Vi mötte upp finaste Anna och hennes dotter Klara, som är jämngammal med Axel. Axel och Vidar hade fått varsina 20 kronor att spendera bäst de ville. Innan vi gick berättade jag för dem att man kunde pruta om man tyckte att det var för dyrt, om säljaren sade att något kostade 10 kronor kunde man fråga om man kunde få köpa den för fem kronor till exempel. Vidar hittade snabbt en motorcykel som han köpte, Axel var lite mer återhållsam och höll lite i slantarna. Vidar hittade en riddarborg som han fick köpa för 10 kronor och han var jättenöjd med sitt köp. Axel hittade ett transformers-flygplan som säljaren ville ha 20 kronor för, eftersom han redan hade handlat några saker hade han bara 14 kronor kvar men frågade säljaren om han inte kunde få den för 14 kronor vilket säljaren gick med på. Det var två mycket stolta och nöjda killar som gick hem från bagageloppisen.

Det enda jag hittade på loppisen var en bok om Molly Mus till Idun för struntsumman 10 kronor, Idun är väldigt förtjust i Molly Mus så det passade mycket bra!

Loppisbesöket avslutades med hembakta laktosfria kanelbullar till barnens stora glädje!

Inga kommentarer: