måndag 21 februari 2011

Vecka 32 (31+0)

Så har man passerat 31 fulla veckor och gått in i vecka 32, det känns som det börjar närma sig med stormsteg men samtidigt känns det som tiden går i snigelfart, lite blandade känslor kring hur fort det egentligen går. Magen växer så det knakar och jag får mer och mer sammandragningar som ibland är smärtsamma. Tröttheten kommer ofta smygande och fogarna gör allt mer och mer ont. Än har jag inte samlat på mig så mycket vätska i kroppen i alla fall

Så här står det om barnet på familjeliv.se och growingpeople.se:

"Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

I vecka 32 är medelkroppslängden 44 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2000 gr. Huvudets omkrets är 30 cm. Musklerna utvecklas och fett inlagras under huden. De flesta rynkorna i ansiktet är borta. Barnet börjar få rundare former. Det är allt svårare för din baby att göra stora rörelser. Fingertopparna har fått vassa naglar."

Det är lite skillnad på vad som står om barnet i vecka 32...


Inga kommentarer: